Ontdek de kerstbomen van Global Nature Trees

 

Wij van Pels Kerstbomen werken enkel samen met partners van hoogstaande kwaliteit. Wat is er zo bijzonder aan het kerstbomenlabel, Global Nature Trees:

 

  • Is één van de leidende kerstboomkwekerijen in EuropaGlobal Nature Trees bij Poppelaars Kerstbomen
  • Heeft meer dan 25 jaar ervaring met het kweken van kerstbomen
  • Beschikt over 1700 hectare land
  • Verkoopt jaarlijks zo’n 600.000 kerstbomen

 

Global Nature Trees zijn voornamelijk Nordmann-sparren, de populairste kerstboom in de Nederlandse huiskamer. Deze spar staat vooral bekend om zijn goede kwaliteit. De naalden van een Noordmann-spar vallen namelijk nauwelijks uit en prikken niet. De ideale kerstboom dus! Onze Global Nature Trees kerstbomen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, variërend van 60 cm tot 500 cm. Global Nature Trees deelt zijn Nordmann-sparren in in drie categorieën: Starline, Natureline en Forestline. Alle categorieën Nordmann-sparren hebben lange zachte naalden en de bomen gaan heel lang mee. Gaat uw voorkeur uit naar een donkergroene kerstboom? Kies dan voor een Starline Nordmann-spar.

 

Biologische Kerstbomen

"Global Nature Trees produceert de Pure Nature lijn. De Nordman bomen uit deze lijn zijn gekweekt zonder het gebruik van milieugevaarlijke pesticiden en kunstmest. 

 

Bij Pure Nature weten ze maar al te goed dat we onze mooie en kwetsbare natuur in bruikleen hebben. Daarom kweken zij hun kerstbomen volgens de strikte Deense ecologische regels. Ze krijgen regelmatig controle van de 'Landbrugsstyreisen', de overheidsinstantie die in Denemarken de biologische landbouw controleert.

 

Door het verbod op pesticiden biedt biologische landbouw meer ruimte aan een rijk gevarieerd planten- en dierenleven. Het gebruik van pesticiden heeft namelijk niet alleen gevolgen voor de schadelijke dieren en planten, maar ook voor de dieren die hen opeten. Gemiddeld zijn er 30% meer wilde dieren en planten op akkers die biologisch worden verbouwd vergeleken met niet-biologische akkers.

 

Bij Pure Nature is de CO2-balans bij het kweken van kerstbomen minimaal neutraal, omdat ze het aantal geoogste bomen ook weer terug planten. Zo kom je uit op dezelfde hoeveelheid CO2. Als een kerstboom na gebruik wordt verbrand in een bio warmtecentrale, wordt olie en gas bespaard en is de CO2-balans voor die boom daarna positief. 

 

Bij kerstbomen uit de Pure Nature lijn, blijf je dus klimaat neutraal en heeft jouw aankoop geen belasting op het milieu. Je draagt zelfs positief bij, als de bomen met kluit na aankoop weer terug in de tuin of de natuur gezet worden!"